Calitatea energiei electrice

[siteorigin_widget class=”orion_heading_w”][/siteorigin_widget]

Localizarea problemelor de calitate a energiei electrice

Ce este calitatea energiei electrice?

Calitatea energiei se referă la capacitatea echipamentelor electrice de a consuma energia care îi este furnizată. O serie de probleme de calitate a energiei, inclusiv armonice electrice, factorul de putere slab, instabilitatea tensiunii și impactul dezechilibrului asupra eficienței echipamentelor electrice.

[siteorigin_widget class=”orion_empty_space_w”][/siteorigin_widget]

Riscurile calitații slabe de energie

[siteorigin_widget class=”orion_progress_w”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”orion_heading_w”][/siteorigin_widget]

Gestionarea energiei este o considerație importantă pentru orice afacere și este esențială evaluarea calității energiei electrice ca parte a oricărei strategii de gestionare a energiei.

[siteorigin_widget class=”orion_icon_text_w”][/siteorigin_widget]

Cum gestionezi calitatea slabă de energie?

După cum am menționat mai sus, problemele legate de calitatea energiei se încadrează, în general, în trei mari categorii:

Tensiunile și curenții armonici – sunt introduși de o serie de dispozitive electrice obișnuite, care distorsionează forma undelor AC și crește consumul de energie. Prin introducerea de filtre sau reactoare armonice, elementele armonice sunt eliminate și rezultatul este mai eficient privind consumul de energie și economisirea costurilor.

Factor de putere slabă – se referă la un exces de putere reactivă din sistem. Această putere reactivă nu realizează nicio lucrare reală și, ca atare, este risipitoare și costisitoare. Corecția factorilor de putere (PFC) reduce și poate elimina aproape complet această putere reactivă, reduce costurile de energie și oprește supraîncălzirea echipamentului, declanșarea problemelor și defectarea motorului.

Instabilitatea tensiunii – este în parte un efect secundar al alimentării cu energie electrică de înaltă sau joasă tensiune din rețea. Tensiunea înaltă nu mărește puterea echipamentului și dăunează performanței și longevității echipamentelor, iar tensiunea scăzută poate provoca întreruperi și productivitate redusă. Optimizarea tensiunii asigură că tensiunea furnizată sistemului este stabilă, conform cerințelor echipamentului din șantier.

[siteorigin_widget class=”orion_empty_space_w”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”orion_image_w”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”orion_cta_w”][/siteorigin_widget]