Serviciile noastre

Localizarea problemelor de calitate a energiei electrice

Ce este calitatea energiei electrice?

Calitatea energiei se referă la capacitatea echipamentelor electrice de a consuma energia care îi este furnizată. O serie de probleme de calitate a energiei, inclusiv armonice electrice, factorul de putere slab, instabilitatea tensiunii și impactul dezechilibrului asupra eficienței echipamentelor electrice.

Riscurile calitații slabe de energie

Consumul mai mare de energie și costuri 76%
Costuri de întreținere mai mari 70%
Instabilitatea și defecțiunea echipamentului 35%

Gestionarea energiei electrice

Gestionarea energiei este o considerație importantă pentru orice afacere și este esențială evaluarea calității energiei electrice ca parte a oricărei strategii de gestionare a energiei.

Identificarea problemelor de calitate a energiei electrice
Dezvoltarea unui plan de management al energiei electrice
Implementarea soluției de management al energiei electrice
Reducerea costurilor și creșterea eficienței energiei electrice

Cum gestionezi calitatea slabă de energie?

După cum am menționat mai sus, problemele legate de calitatea energiei se încadrează, în general, în trei mari categorii:

Tensiunile și curenții armonici - sunt introduși de o serie de dispozitive electrice obișnuite, care distorsionează forma undelor AC și crește consumul de energie. Prin introducerea de filtre sau reactoare armonice, elementele armonice sunt eliminate și rezultatul este mai eficient privind consumul de energie și economisirea costurilor.

Factor de putere slabă - se referă la un exces de putere reactivă din sistem. Această putere reactivă nu realizează nicio lucrare reală și, ca atare, este risipitoare și costisitoare. Corecția factorilor de putere (PFC) reduce și poate elimina aproape complet această putere reactivă, reduce costurile de energie și oprește supraîncălzirea echipamentului, declanșarea problemelor și defectarea motorului.

Instabilitatea tensiunii - este în parte un efect secundar al alimentării cu energie electrică de înaltă sau joasă tensiune din rețea. Tensiunea înaltă nu mărește puterea echipamentului și dăunează performanței și longevității echipamentelor, iar tensiunea scăzută poate provoca întreruperi și productivitate redusă. Optimizarea tensiunii asigură că tensiunea furnizată sistemului este stabilă, conform cerințelor echipamentului din șantier.

Ești interesat de acest serviciu?